2022. augusztus 10.

Ami egyszerűnek tűnik, az olykor megtévesztően nagy kihívást jelenthet és hihetetlenül hatékony abban az esetben, ha helyesen, jó formában történik a kivitelezése. (…)

2022. augusztus 27.

Azt nagyon is jól tudjuk, hogy a megfelelő hidratálás mennyire fontos a szervezet optimális működése szempontjából. Az emberi test kb. 60%-át víz alkotja. A víz számos testi funkciót befolyásol (…)

2022. augusztus 29.

A nagy csípőhorpasz izom (Psoas major) egy kétoldali mélyizom, amely összeköti a törzset az alsó végtagokkal. (…)

2022. augusztus 8.

Számos kutatás foglalkozik a negatív gondolkodás hatásával. Egyes tanulmányok szerint az ismétlődő negatív gondolatok növelhetik a demencia kialakulásának kockázatát, a kognitív hanyatlást és memóriaproblémákat okozhatnak.  (…)

2022. augusztus 5.

A Pilates egy kihívásokkal teli, alacsony terhelésű edzésmódszer, amely egyensúlyba hozza az erőt a mozgékonysággal, összehangolja a testet, finomítja a mozgásmintákat és erősíti a „mag” mélyebb izmait. (…)

2022. július 10.

Az előreeső fejtartás – csúfnevén technikai nyak, szöveg nyak, vagy majom nyak – a modern életvitelből származó tartásbeli rossz szokás. Az a testtartási állapot, amikor a fül a test középvonala előtt helyezkedik el. (…)

2022. július 2.

Bizonyos típusú testtartási problémák, hát- és derékfájás esetén a nyújtó gyakorlatok rendkívül hatékonyan segítik a kellemetlen tünetek mérséklését, vagy megszüntetését. Az Uttanasana, vagy más néven Erőteljes Nyújtóztató pózt pont ezért érdemes belevenni a napi mozgásrutinunkba, mert bár elsőre „semmitmondó” póznak tűnhet, de kipróbálva rájövünk, hogy cseppet sem az. (…)

2022. június 22.

Manapság a szénhidrátoknak meglehetősen rossz hírük van, szénhidrát tartalmú ételeket fogyasztani pedig lassan bűnnek számít. Azonban mielőtt ezeket a makrotápanyagokat túldémonizálnánk, érdemes volna közelebbről is megvizsgálni, hogy valóban ilyen káros-e a fogyasztásuk, mint ahogyan az a közösségi médiában olvasható. (…)

Scroll to Top