A LoveYourBelly módszer

A LoveYourBelly egy szülést követő hasizom regeneráló torna, melyet Magyarországon Bagyinka Tímea fejlesztett ki hosszas kutatásokkal és tanulmányokkal.  Szelíd, mégis hatékony program, amely a szülést követően akár hosszú évekkel később is elkezdhető.

Mit tartalmaz a LoveYourBelly program?

  • alapos és egyéni állapotfelmérést 
  • egyéni programtervezést, melyben meghatározzuk a közös tornák időtartamát és a gyakorlatok fókuszát – figyelembe véve az egyéni adottságokat/sérüléseket 
  • megfelelő légzéstechnika és az alapgyakorlatok elsajátítását
  • közös tornákat, utánkövetést és motivációt 

Ha akarod, Te is megteheted

Az egyetlen dolog, amire szükséged van ahhoz, hogy formába lendülj, az a vágy és a kitartás. A LoveYourBelly program során pedig megkeressük a legelérhetőbb utat, hogy elérd a céljaidat. 

Milyen eredmények érhetőek el kitartó és tudatos együttműködéssel?

A LoveYourBelly torna:

Ezeken a tornákon nem csak hasizom gyakorlatokkal fogsz találkozni. Lazítjuk és erősítjük a hátizmokat, karokat, vállakat is, foglalkozunk a core izmokkal, sőt nem marad ki a comb és popsi formálás sem. 

A LoveYourBelly kíméletes, mégis hatékony módszer, ha szülést követően mozogni és karcsúsodni szeretnél – mindezt ugrálás nélkül, kímélve az ízületeket.

A szétnyílt hasizomról

Mit jelent a szétnyílt hasizom?

Teljesen röviden és tömören: a tartósan megnövekedett hasűri nyomás következtében az egyenes hasizmok eltávolodnak egymástól és a köztük lévő kötőszövet (Linea alba) elvékonyodik.

A várandós hölgyek esetében – annak érdekében, hogy kisbabánk megfelelően növekedhessen – az egyenes hasizmok elkezdenek eltávolodni egymástól, helyet adva a babának. Szülést követően egyes anyukáknál megkezdődik a hasizmok helyre rendeződése, azonban ez a természetes rendeződés nem történik meg mindenkinél.

2

Mi történik ilyenkor?

Nagyrészt megmaradhat az úgynevezett mami pocak, amitől sehogy sem tudunk megszabadulni, hiába a rendszeres testmozgás, vagy diéta. Másrészt az egyenes hasizmok egymástól való eltávolodása nem csupán esztétikai problémát jelenthet, hanem számos egészségügyi következményeket is vonhat maga után.

A hasizmok feladata

A hasizmok feladata nem csupán esztétikai jellegű – mint pl. ha szépen ki van dolgozva, nagyszerűen mutat a strandon. Igen, tudom, hogy valójában ez a fő cél és nincs is ezzel semmi probléma. Az ideális alak elérése önbizalmat ad, és ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, kiegyensúlyozottabbak és nyugodtabbak vagyunk.

Az esztétika mellett számos fontos feladata is van az egyenes hasizmoknak:

  • védi a belső szerveket a külső behatásoktól, sérülésektől, valamint megtámasztja, helyén tartja azokat,
  • közvetett módon védi, támasztja a gerincet,
  • stabilan tartja a testet,
  • feladatai közzé tartozik a törzs hajlítása,
  • továbbá szerepet játszik a légzésnél, szülésnél, tüsszentésnél, kiválasztásnál.
loveyourbelly

A szétnyílt hasizom „mellékhatásai”

Az emberi test egy nagyszerűen megtervezett és összerakott egység, amely megfelelő „használat és gondoskodás mellett” harmonikusan működik. Minden, mindennel kölcsönhatásban áll. Ha azonban az egyik kis „fogaskerék” nem működik megfelelően, a többi is döcögni fog.

Ha az egyenes hasizmaink eltávolodnak egymástól, már nem tudják feladataikat ugyanolyan hatékonysággal ellátni és ez számos egyéb problémát is okozhat:

Sajnos nem minden esetben.

A szülést követően rövid idővel megkezdődik a hasizmok természetes regenerálódása, azonban előfordulhat, hogy ez nem történik meg mindenkinél.

Ez természetesen egyénileg változó, hogy mennyi időre van szükség a szétnyílt hasizmok korrekciójához.

Határozottan igen! Speciális tornával. 😉 

Kitartó, következetes és folyamatos gyakorlással az egyenes hasizmok helyreállíthatóak, a speciális gyakorlatoknak köszönhetően „összetornázzuk” őket.

Szeretném a módszer megalkotóját, Bagyinka Timeát idézni:

„Ez egy életforma”.

És értsük ezt, a szó legkellemesebb értelmében. A mozgás egészségügyi szempontból egy igen jövedelmező hosszútávú befektetés.

Fontos cél, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb mozgásformát, amit örömmel végezünk és azt életvitelszerűen be tudjuk építeni a mindennapjainkba.

Hatására kiegyensúlyozottabbá, boldogabbá válunk, amelyből szeretteink is „profitálni” tudnak.

Scroll to Top