Mi a Yogalates?

A Yogalates egy modern, átfogó gyakorlatrendszer, melyet a jóga és a Pilates ihletett. Ez, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő fúziós mozgásforma jóga pózokat és Pilates gyakorlatokat egyaránt tartalmaz.

Fejlődő fúziós mozgásforma,

melyben Kelet és Nyugat találkozik – ötvözi az ősi indiai jógatudományt a modern, nyugati Pilates gyakorlatokkal, hasznosítva mindkét rendszer fizikai és mentális előnyeit, hatásait. A Yogalates irányzatot Jonathan Urla alkotta meg 1997-ben az Egyesült Államokban, Ausztráliában pedig Louise Solomon fejlesztette és népszerűsítette tovább.

weboldal lyb oldal fotók

Mit nyújt Neked a Yogalates?

Rendszeres gyakorlásával javul:

  • az állóképesség,
  • az egyensúlyérzék,
  • a testtartás,
  • a koncentrálóképesség,
  • a testtudat,

fokozódik:

  • az immunrendszer működése,
  • a vérkeringés és
  • az emésztés.

Hosszútávon növeli a hajlékonyságot és az általános energiaszintet, miközben erősíti az izomtónust, különösen a has-hát-medence izmait, mely testünk „magja”.

A Yogalates lehetővé teszi

az összes főbb izomcsoport tónusának és erejének fejlesztését, javítva az állóképességet és a rugalmasságot. Egy Yogalates óra segít megnyugtatni az elmét, oldja a stresszt, miközben energiával tölti fel a testet.

Jóga, Pilates? Mi a különbség?

A jóga gyakorlása során

felveszünk egy pozíciót, koncentrálunk a póz helyes kivitelezésére és ezt hosszabb-rövidebb ideig kitartjuk. Többnyire nyújtó és statikus pózok alkotják, összhangban a légzéssel haladunk, áramlunk egyik pózból a másikba.

Meditatív mozgásnak is nevezik, mivel rendelkezik az éber figyelem elemeivel, miközben a koncentráció a „belső munkára” irányul.

Ezzel szemben a Pilates gyakorlatok alapja,

hogy felveszünk egy kiinduló pozíciót, majd végtagjaink lassú, de koordinált mozgatásával instabil helyzetbe hozzuk magunkatIzmaink koncentrált feszítésével igyekszünk egyensúlyunkat megtartani, így a mélyen fekvő izmok még akkor is nagyon elfoglaltak, amikor a feladat kivitelezése látszólag nem, vagy csak alig jár mozgáseffektussal.

A jóga és a Pilates ugyan két különböző irányzat, azonban mindkét mozgásformára jellemző, hogy számtalan jótékony hatásuk van testre, elmére és lélekre.

A Pilates és a jóga egyaránt elősegíti a nyújtást és az elme-test kapcsolat megteremtését.

Scroll to Top